Nieuwsbrief Holland4ALS (2)

21-04-2018 | 11:00

Een fantastische dag voor Holland4ALS

Terwijl honderden kinderen zich klaar maken voor de Run4ALS bereiden een aantal bikkels zich voor op een koude duik in een ijsbad.

Ter gelegenheid van de Koningspelen werd bij de Da Costaschool in Soest, de Amalia Astroschool in Baarn, basisschool De Spreng in Hoevelaken en de Professor Waterinkschool in Amsterdam het ijsbad klaar gemaakt.

Pieter Mul en Claudia Breunesse (namens team JAN© Accountants & Adviseurs tevens hoofdsponsor van Holland4ALS) namen de eerste duik onder proffesionele begeleiding van Bart Eigenhuis.

Later op de ochtend volgden ook de Da Costaschool in Soest, waar Myron Jacobs het startschot gaf voor Run4ALS vanuit het koude bad, de Professor Waterinkschool in Amsterdam, waar de directeur van de school, de heer Arjan van Duyvenvoorde, aan de koude duik moest geloven en basisschool De Spreng in Hoevelaken, waar Ray Staudt van 11 jaar uit Hoevelaken, de jongste bikkel die de uitdaging aangaat, maar liefst 30 seconden in het ijsbad blijft zitten.

"Om zich voor te bereiden sloot hij, in de week voorafgaand aan de koningsspelen, zijn dagelijkse douchebeurt koud af. Ook kreeg hij drie ‘ijstrainingen’. ,,Yes, ik ben in het ijsbad geweest. Het is écht heel koud. Het was spannend, maar ik dacht: Ray, dit moet je doen. Je vindt het leuk en je kunt naderhand lekker gaan opscheppen. Ik ging erin en wist: nu moet ik het doen. Ik dacht niet na, stak mijn duimen op naar mijn vader.’’"

Op de Berkenschool uit Hoogland werd door de kinderen van school een bedrag van € 2.377,00 opgehaald met 7 dagen koud douchen.

Aan het einde van dag werd de koude challenge afgesloten door Dekker Zevenhuizen waar de directeur, Leo van der Velde, na zijn dip in het ijsbad een cheque van € 5.234,00 overhandigde aan Victor Ader, die eerder die dag in Amsterdam al de koude trotseerde (team Eigenhuis Groep tevens hoofdsponsor van Cool4ALS).

Hartverwarmend hoe al deze kinderen en volwassenen zich inzettten om geld op te halen voor Holland4ALS.

Nog 19 dagen voordat de sporters die deelnemen aan Holland4ALS starten met hun uitdaging.

Op 11 mei zal de opbrengst van Holland4ALS, Cool4ALS, Run4ALS en 0%4ALS bekend worden gemaakt.