Marathon Des Sables 2021

Bastiaan van der Knaap

( Ik doe niet mee met de sporten van Holland4ALS, maar ik wil wel geld ophalen voor ALS. | Lid van team: Bridge2Cross )

van totaal € 2.000 (78%)

Beste vrienden en vriendinnen,

Ubuntu is afkomstig uit een Zuid Afrikaanse filosofie en omvat diverse waarden. Er is o.a. sprake van Ubuntu als mensen samen een gemeenschappelijk belang hebben en omarmen. Ubuntu kan mensen onafhankelijk van etnische origine, van welke godsdienst, filosofie of overtuiging dan ook of vanuit welke cultuur men ook afkomstig is te allen tijde verbinden. Het woord Ubuntu is terug te vinden in de Bantoe talen in Centraal en Zuidelijke Afrika.

Bantoe betekent : mensen en Ubuntu betekent : ik ben alleen maar omdat jij bent. Beide woorden hebben een zelfde herkomst.

Waarom nu een korte introductie in de Ubuntu?

Door Bridge2Cross een initiatief van Bart Eigenhuis zijn wij met elkaar verbonden. Wij leven, wonen en werken in Zuid Holland en wij hebben samen een sportieve ambitie met als doel om met elkaar de Marathon Des  Sables 2021 te lopen. Samen trainen, nieuwe uitdagingen aangaan, een streven naar fysieke & mentale fitheid  en dit op een basis van wederzijds respect, verbinding en vriendschap.  En hier is er dus een belangrijke overeenkomst met de Ubuntu.

Naast een ultieme sportieve uitdaging hebben wij ons gezamenlijk ten doel gesteld een bijdrage te leveren aan Holland4ALS die het leven van ALS Patiënten willen en kunnen verbeteren (zie website Holland4ALS).

Ik wens jullie allen de inspiratie van de Ubuntu toe & dank jullie hartelijk voor de sponsorbijdrage.

Bastiaan

 

NB: Nelson Mandela zei dat Ubuntu hem heeft geïnspireerd en dit mede heeft bepaald hoe hij in de wereld stond.

https://www.youtube.com/watch?v=HED4h00xPPA

 

 

 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 50 16-10-2021 | 10:08 Je kunt niet elk goed doel ondersteunen, maar deze stichting is het dubbel en dwars waard
€ 25 02-10-2021 | 08:42 Veel succes Bastiaan! Gaaf hoor!
€ 50 30-09-2021 | 14:36
€ 20 29-09-2021 | 18:28
€ 100 29-09-2021 | 17:12