Over Holland4ALS

 

 

Je inzetten voor ALS-patiënten doe je door mee te doen aan het multisportevenement Holland4ALS. Als individuele sporter of in een team ga je de uitdaging aan door te fietsen, hardlopen, kanoën en/of zwemmen. Niet om te winnen, maar voor de sportieve prestatie en het goede gevoel iets te doen voor mensen die het hard nodig hebben. 

Waarom Holland4ALS?

Om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, hebben ALS-patiënten hulpmiddelen nodig. Afhankelijk van de fase van de ziekte kun je denken aan een aangepaste personenbus, sta-op-stoel, douche-/toiletstoel, een drink- en/of eethulpmiddel, een spraakcomputer en nog veel meer.

Het probleem is dat de behoeften van patiënten door het grimmige verloop van de ziekte in zeer korte tijd kunnen veranderen. In de praktijk moeten ze vaak te lang wachten op hun hulpmiddelen. En wachten is juist iets wat ALS-patiënten zich niet kunnen veroorloven. Daarom schaffen patiënten noodgedwongen veel hulpmiddelen zelf aan. Dat is kostbaar en daardoor voor veel patiënten niet mogelijk. En daarom hebben ALS-patiënten jouw hulp nodig...!

Naast veel sportief plezier is het ultieme doel van Holland4ALS het werven van zoveel mogelijk fondsen ten behoeve van Stichting Zoalsjan. Met dit geld worden hulpmiddelen en diensten aangeschaft, zodat ALS-patiënten zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Holland4ALS 2020

Op 21 juni 2020 is het stoere outdoor-eiland Eiland van Maurik in de Betuwe het schilderachtige decor van de 5e editie van Holland4ALS. Al je fans en familieleden komen je hier aanmoedigen, terwijl je jouw spierkracht inzet voor het goede doel. We maken er een compleet festival van inclusief foodtrucks, gezellige barretjes, entertainment en activiteiten voor jong en oud!

UPDATE  We hebben de beslissing moeten nemen om de 5e editie van Holland4ALS vanwege het COVID-19 virus niet door te laten gaan. Ondanks dat het evenement in juni plaats zou vinden, is er nu gewoonweg op meerdere vlakken te veel onzekerheid. Gezondheid en veiligheid zijn en blijven onze hoogste prioriteit. Lees hier het nieuwbericht.