Maak op 21 juni het verschil voor ALS-patiënten!

22-01-2020 | 10:03

Op 21 juni 2020 is het zover. Dan gaat het vernieuwde sportevenement Holland4ALS van start op het stoere outdoor-eiland Eiland van Maurik. Zowel amateurs als professionele sporters zetten hun spierkracht in tijdens deze 5e editie. Ook dit jaar kan je weer fietsen, hardlopen, kanoën en zwemmen. Wie niet kan kiezen, kan meedoen met de hele of halve quadrathlon!

In Nederland lijden ongeveer 1500 mensen aan ALS. Jaarlijks komen daar 500 patiënten bij, maar overlijden er ook 500 mensen aan de gevolgen van de zenuw-spierziekte. Over de oorzaak van ALS is nog maar weinig bekend en er bestaat nog geen geneesmiddel.

Patiënten voorzien van hulpmiddelen

Met het geld dat we ophalen, worden onder meer hulpmiddelen aangeschaft. Met deze middelen kan een ALS-patiënt zo comfortabel mogelijk thuis zijn samen met familie en vrienden.

Behoeften van patiënten kunnen door het grillige verloop van de ziekte in zeer korte tijd veranderen. Vaak moeten ze te lang wachten op hulpmiddelen. En wachten is juist iets wat ALS-patiënten zich niet kunnen veroorloven. Daarom schaffen patiënten noodgedwongen veel hulpmiddelen zelf aan. Dat is kostbaar en voor veel patiënten niet mogelijk. Daarom hebben ALS-patiënten jouw hulp nodig!

Kom in actie

Maak het verschil als individuele sporter of schrijf je in als team. Trommel je vrienden, collega’s en buren op om ook mee te doen! Al jouw fans en familieleden kunnen je aanmoedigen, terwijl je jouw spierkracht inzet voor het goede doel. We maken er een compleet festival van inclusief foodtrucks, gezellige barretjes, entertainment en activiteiten voor jong en oud! 

Welke uitdaging past bij jou?

Overtuigd om jouw spieren in te zetten om mensen te helpen die de controle over hun spieren verliezen? Dit kan je doen:

  • Kanoën – 2,5 km / 5 km / 7,5 km / 10 km
  • Zwemmen – 1 km / 2 km / 3 km / 4 km
  • Fietsen - 45 km / 90 km / 135 km / 180 km
  • Hardlopen – 10,5 km / 21 km / 31,5 km / 42 km
  • Halve quadrathlon – 2,5 km kanoën / 1 km zwemmen / 45 km fietsen / 10,5 km hardlopen
  • Hele quadrathlon - 5 km kanoën / 2 km zwemmen / 90 km fietsen / 21 km hardlopen

Schrijf je in!      

Wil je eerst meer weten? Meer informatie vind je in een van onze brochures. Ben jij al begonnen met trainen? Schrijf je dan snel in! Help mee het bedrag van vorig jaar (405.000!) te overtreffen om voor nog meer patiënten het verschil te kunnen maken.