Dankbaar

14-05-2018 | 11:26

10 en 11 mei heeft de derde editie van Holland4ALS plaatsgevonden: 12 teams, bijna 300 sporters en begeleiders, start in Groningen en finish bij VVZ ‘49 in Soest.

In Soest waren ook Ans, Marleen en Arnold, alle drie hebben zij ALS en een bus, die door zoalsjan mogelijk is gemaakt. Marleen en Arnold zo dankbaar dat zij nu met de bus ook de activiteiten van hun kinderen kunnen bijwonen. Ans, kunstenares, die graag schilderijen ter beschikking wil stellen, ook aanwezig omdat ze zo blij en dankbaar is. Even in de kantine, zonder de muziek van het feest, hebben ze ook uitgelegd wat het voor hen betekent, mooie verhalen en bevestiging van het doel van onze stichting.

Die dankbaarheid kunnen we alleen maar doortrekken naar iedereen die heeft meegedaan, meegeholpen. De stichtingen ALSopdeweg en ALS Nederland, die op verschillende wijzen bijdragen. Al die mensen en bedrijven, van de catering (Catering Centraal), de wisselplaatsen (Drachten, Hasselt en Uddel en de Kleine Melm in Soest), de begeleiders, het team van WE-link, de motorrijders, de fysiotherapeuten (Life & Visie). En al diegenen die hebben bijgedragen met middelen, denk aan vervoer, de bussen, de fietsen, het eten, de douches (soms wat koud). Kortom heel veel mensen, daarom valt ook hen die dank ten deel.

En dan die sporters, 330 kilometer, zwemmen, fietsen, hardlopen en dan nog kanoën. Hier en daar een pijntje en een paar blessures, maar gelukkig geen incidenten. Zonder deze sporters, jong en oud, is een evenement als Holland4ALS niet mogelijk. Wout Middelman zei het al in zijn speech, we danken de sporters.

Dan zijn er nog de sponsoren, de hoofdsponsor van Holland4ALS (Jan © Accountants en Adviseurs), de hoofdsponsor van Cool4ALS (Eigenhuis Groep) en natuurlijk al die mensen en kinderen die hebben gedoneerd, koud hebben gedoucht, rondjes hebben gelopen of hun drankjes hebben laten staan.

Al die bijdragen hebben een recordopbrengst van ruim € 278.000,00 opgeleverd. Kees van den Hout heeft afgelopen vrijdag al aangegeven hoe we de opbrengst zullen besteden.

Met deze fantastische opbrengst kunnen we doen kunnen doen wat Jan voor ogen had, mensen zoals Jan die hulpmiddelen ter beschikking stellen, die het hen comfortabeler maken, net als Ans, Marleen en Arnold.

Namens het bestuur van zoalsjan en de organisatie van Holland4ALS, kijken we met trots terug op een prachtig evenement en zijn we super dankbaar. We hopen dat we bij de volgende editie van Holland4ALS weer op zoveel steun mogen rekenen.

Jord, Wout, Kees, Evert-Jan, Bart, Marije en Meino